Kde tkví

Kde tkví

Anotace: Jak byla krásná země, vím už jen z vyprávění...nezažil jsem ji tak, a myslím, že z dnešní doby už to svědectví nedokáže povědět...

Vrať se země,
která bývala jsi domovem,
ale i vězením,
vždyť ty víš...
silná...
krásná...
úžasná a plná života...
divadlo hry bezmocné,
růže mezi trním,
tmo mezi světlem...

Vrať se ty naše země,
kdy král vládl pevnou rukou,
místo hlíny bylo zlato,
ale namísto jídla jen mor...

Se srdcem ve dví,
jen s jednou myšlenkou,
poklekám před oltářem, kde tkví,
básník se svojí jedinou milenkou...

Se samotou...
Autor Láďa, 23.02.2007
Přečteno 223x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí