Když válka vyhrává

Když válka vyhrává

Anotace: srpen 2018

 

Přijeli jsme do města
na hřbetech našich tanků
přivítáni kulometnou dávkou
popadali jsme do všech děr
snažíce nešlápnout si na hlavy.
Ne nejsme hrdinové
tuhle hru na vojáky
nesnášíme...
Jde jen o přežití
buď my, nebo oni.

Čekajíc v úkrytu než tanky
vyčistí prostor
naskytl se čas na rychlou cigaretu
Ruka se třese...
snaží se škrtnout zápalku
už...
první potažení
první blažené úsměvy
plné bolesti...
snad celou věčnost
už takhle putujem
od města k městu

Vyčistit perimetr
a zase dál...
bok po boku
blok po bloku
dveře po dveřích
hodit granát
střílet...
jít...

když to zlověstné ticho
potvrdí že všechno je mrtvé
zase dál...
jsme řezníci
zasraný čističi
zabíjíme vše živé
a vynášíme mrtvá těla na hromady...
kolikrát to nejsou ani vojáci
jen parta dětí
zfanatizováni něčími představami
hráli si na vojáky
a teď tu leží na zemi...mrtví
tolik pohledů
do jejich vyhaslých očí
nezahalí žádný dým...

Ani tisíce cigaret
nestačí
ani tisíce lahví
vín a bourbonů
které proléváme denně svými hrdly
vypalujíc si tak cejch
do duší
snažíc se zapomenout
a přehlušit
ten pocit marnosti a zmaru
odpudivý zápach rozkladu
a smrti...

Všudypřítomné bláto
smíchané s krví
dává jasně znát kdo tu vyhrává...
válka!!!

je temně červená
je zlá...
nesnášíme jí...
jí a červenou barvu...

Fungujeme tak nějak automaticky
nepřemýšlet
střílet
zabíjet
a jít
necítit bolest
chlad
mokro
a netřást se zimou...

Soucit se netrpí
s divokým šklebem
rozbíjíme hlavy
nepřátel...
nepřátel
které jsme nikdy předtím neviděli
a neznali

Né, tady není místo pro hrdiny
těch jsou plné hřbitovy


Jsme elitní jednotka...
banda blbejch sráčů
tvrdíme že nemáme strach
a serem si do maskáčů
při prvním náznaku
tlučeme na poplach
padáme do škarpy
jak tlupa zelenáčů
polykat střelnej prach
hlavně tady nechcípnout
zůstat žít...

Nechceme metály
jen chceme jít už domů
jestli vůbec bude kam...
jestli to přežijem...
jestli po tom všem budem smět
říct to... komu?
a s každým dalším vyčištěným blokem
den za dnem
se jen těžko věří tomu....


Sedíc na hřbetech tanků
vyrážíme dál
vstříct obavám
že válka vyhrává...

Autor Timy1123, 08.08.2018
Přečteno 185x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí