Důvod

Důvod

Anotace: Báseň sama promluví

 

 

Skříží se meč rytíře co brousí zrádný kov.
Proč jen?
pro pobavení davů děv
pro vodopád chvály slov
pro ukonejšení těchto zvláštních dob...
Kde statečnost a dobrota je okázalost nehodná.
Proč jen chce skřižit meč?
Každý chce jeho důvod znát,
avšak rytíř svůj důvod nepřizná.

 


Skřížil se meč rytíře,
ve válečné vřavě, kde stojí sám.
Hledíc přesile, stojí pevně nehnutě
a i úsměv je jeho zbraň.
Ve válečné vřavě, kde stojí sám.
Každý chce jeho důvod znát,
avšak rytíř svůj důvod nepřizná.

 



Rytíř tolikrát už znaven, tolikrát už sláb.
Tolikrát už křičel do lesů, které znal.
Tolikrát už svůj meč od krve otíral.
A přesto se smát nepřestal,
každý chce jeho důvod znát,
avšak rytíř svůj důvod nepřizná.

 



Protože každý má svůj důvod k boji - aby vstal.
A jestliže ho neznáš...
hledej dál.

 

 

Autor Adminak, 12.08.2018
Přečteno 232x
Tipy 2
Poslední tipující: LenkaT, Rejha
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rytíř byl možná psychopat kterého těšilo zabíjet...ale pointa básně se mi moc líbí :-)

12.08.2018 18:05:27 | Rejha

Možná to tak ve skutečnosti bylo, kdo ví? :)
Snad jen rytíř.. Děkuji za přečtení a Zpetnou vazbu

12.08.2018 20:32:13 | Adminak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí