Papír

Papír

Anotace: Jak je také možno se dívat na prázdný list..

Zas bílý papír čeká na písmena,
asi to pro něj Bůh ví co znamená,
těší se na slova a těší se na věty,
na to, že ponese básně a sonety.

Že na něj malíř obraz svůj nakreslí,
a že mu předá to, co měl na mysli,
že pozná radost z dotyku štětce,
že na něm procitne pak portrét světce.

Že jeho řádky ponesou rovnice,
že vědci svěří mu, vzrušením chvějíc se,
tajemství života, tajemství vesmíru,
že splní přání tak kousíčku papíru.
Autor Vincenc Gade, 17.03.2005
Přečteno 493x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí