Chlapec s kytarou

Chlapec s kytarou

Anotace: Inspirace: Vladimir Vysockij

Teď jsi sám, chlapče s kytarou a před chvílí jsi zbláznil publikum,

v novém hávu píseň prastarou, zazpíval's, natruc kritikům.

Teď jsi sám, sedíš u zrcadla, líčidla smýváš, jsi unaven.

Šatnářka spěchá, už má padla a před tebou zbytečný je den.

Teď jsi sám, všichni odešli už, slyšíš je slavit v ulicích

a ty, osamělý, slavný jsi muž, s mejkapem Rimmel na lících.

Vždyť jsi to chtěl. Vždyť to víš. O to jsi přece bojoval.

Teď už to stejně nezměníš, teď už jsi vítěz, teď jsi král.

Tvé písně znějí z hitparád, peníze, láska davů.

Samotou, chlapče z pódia, zaplatíš za tu slávu.

Za ten sen, hvězdo zářivá, tak za ten musíš platit

a čím víc ti toho přibývá, tím víc zas musíš vrátit.

 

 

Autor Barijitka, 01.09.2018
Přečteno 309x
Tipy 6
Poslední tipující: šerý, callowsick, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Byla by to hezká písnička :)

02.09.2018 21:01:56 | Ragnell

Děkuji, ono to i tak bylo myšleno, jako písnička.

03.09.2018 10:51:28 | Barijitka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí