Hádej - kdo jsem?

Hádej - kdo jsem?

Anotace: Kdo jsem?

Voják mne miluje, tone v mém lůně

A dostává žold, pokud přežije

Přesto mne nenávidí, občas mu něco vezmu…

 

Král se mě děsí, když jsem hra šachová

A jeho protivník se stává silnější a mocnější

A já opouštím šachovnici a stávám se skutečností

Proň tolik děsivou…

 

Hádej, kdo jsem?

 

Umírám v tratolišti krve prolité v mém těle

V mých klíčových orgánech

Jako ti vojáci, které jsem pohltila

A díky lidstvu já budu věčná…

 

Ano, na čas teď mrtvá jsem, pravda, pravda,

Jak dlouho však ještě tato pravda potrvá?

Zuřila jsem vždy jako lité zvíře

Rvali se ve mně o maličkost

Zná mě svět.

A přes všechny ty mrtvé, jež překračuji lhostejně na cestě za smrtí

Tou svou…

Já jsem zlá, ale i hodná zároveň

Jsem jako jingjang

Kde byste beze mne byli?

 

Hádej, kdo jsem?

 

Poháním lidstvo kupředu, nutím je běžet a utíkat

Měla jsem mnoho milenců…

Bonaparte, Hitler i jiní slavní muži…

Někteří nechvalně, jiní známí v lepším světle

Není snad místa na Zemi, kam bych nikdy nezavítala…

 

Kdo jsem? ptám se

 

Kdo jsem?

Autor Abeekr, 02.09.2018
Přečteno 251x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:D díky za nahlédnutí:)

02.09.2018 21:45:08 | Abeekr

Kams vkročila, život kradla, kéž bys jednou, válko padla!
Díky lidstvu budeš věčná, útrapami nekonečná.

02.09.2018 21:12:58 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí