Výplach mozku

Výplach mozku

Anotace: ...alespoň té části, zodpovědné za paměť.

Bílá je barva, která není,
kéž by tak přišlo zapomnění,
vtrhlo sem náhle jako spása,
vzalo mi to, co mě dnes drásá.

Bylo by prázdné, jako moře,
jen ať jdou ke dnu moje hoře,
mělo by rozměr neskutečný,
spolklo by všechny moje slečny.

Byl bych tu čistý bez emocí,
zhasly by hvězdy v černé noci,
na popel jizvy shořely by,
a z mého slovníku by zmizla kdyby.

Se stínem víc se nepotkáme,
je to jako když umíráme,
kéž by tak přišlo zapomnění,
bílá je barva, která není.
Autor Vincenc Gade, 17.03.2005
Přečteno 399x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí