Malé představení

Malé představení

Anotace: V příšeří doutnavého tabáku

Vše se jímá v mlhavém příšeří doutnavého tabáku
a já tu pozorně zkoumám pohodlí staré matrace,
váži a smýkám každý její vlas pootočen k divákům,
nadšeně aplaudují a mé nejlepší předčítají citace.

Z karet smývá levné víno barvu, končí pikový král,
teď po krčku kráčím prsty a sami teď tleskáme si,
prázdné jsou řady a já tak s krajkou začal si hrát,
do kouřové clony háži očkem, tak zhasneme si.

Tak hledám a vlahou dlaní poznávám okraj pohovky,
lahve dám radši pryč a zatím slyším ten horký vzdech,
triumfujeme královnou srdcí, bereme všechny úlovky
a za oponou v zapomnění dialogu klesáme po rtech.
Autor Nevratný obal, 03.09.2018
Přečteno 286x
Tipy 11
Poslední tipující: Jort, Iva Husárková, Marcella, Frr, Špáďa, ARTeFakty X. Múzy, RenyNew
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... někdy klesám do peřin ...
... a netleskám si ...
... usnu během pár vteřin ...

04.09.2018 10:30:23 | Marcella

Někdy slova nestačí... ;)

03.09.2018 22:45:19 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí