MÍŇ NEŽ STATISTICKÁ CHYBA

MÍŇ NEŽ STATISTICKÁ CHYBA

Anotace: @&@




MÍŇ NEŽ STATISTICKÁ CHYBA

 





 

jsem míň než statistická chyba

z pohledu velkých idejí a nabubřelých slov

 

neviditelná tečka na zemi

po které vše co chodí šlape

a na niž kálí vše co létá

 

jsem jehlička v lese jehličnanů

nota jen jedna v ohromné změti symfonií

sněhová vločka ve vánici

a přece od všech ostatních tak jiná

žádná už nebude nikdy jako já

 

jsem pouhé chmýří na ptačím pírku z obrovského hejna

částečka míň než nicotně nepatrná

přesto jsem zázrak už jen tím že jsem

 

dokážu radost přinášet

někdy i bolestivě ranit

ač – věřte mi – jen nerad

 

vždyť jsem míň než bezvýznamná piha

ztracená v mnoha jizvách zmučeného světa

drobounké zasvědění

jiskřička zdáli sotva odražená na sítnici dne

který se ještě rozkoukává

 

a taky když se unaveně stmívá

 






 

Praha, 16.9.2018

 

https://www.youtube.com/watch?v=60_12b5ST7g

 






Autor Amonasr, 16.09.2018
Přečteno 353x
Tipy 20
Poslední tipující: piťura, Jort, JSJ, Jeněcovevzduchukrásného, Nikita44, Iva Husárková, Marcella, odnikud, Frr, Kapka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... jsi to ty ...

17.09.2018 08:11:00 | Marcella

Jak jinak ;-))

17.09.2018 19:24:26 | Amonasr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí