HOUPAČKA

HOUPAČKA

Anotace: .....

Houpačka u dědy na zahradě.....visí
kus prkna z dírou po suku
svázaná otřepenými lany
zavěšená na větve
mohutné snad stoleté lípy
a košaté jabloně

jako malý houpával jsem se tu.....kdysi
v sadě mezi těmi stromy v rozpuku
poslouchal jak vítr ohýbá jasany a kaštany
a vypráví příběh těmhle
obrům co uznale pokyvují listy
protože tyhle majestátní sochoně

příběhy milují

o cizokrajných zemích
oceánech
mořích
a pouštích bez konce
i když samy nikam nesmí
o sultánech
královstvích
a válkách.....míru.....ekonomice

já naslouchal s nimi
někdy ani nedýchal
jindy styděl se
ale byl šťastný
že se tu mohu tiše houpat
a oni mi to tolerují...
Autor ZILA78, 18.09.2018
Přečteno 208x
Tipy 5
Poslední tipující: Now, Jin&Jang, Adéla K., Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda.

20.12.2018 05:03:29 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí