♥~U jezírka (°o°)

♥~U jezírka (°o°)

Anotace: *~*~*~*(°o°)*~*~*~*


*~*~*~*


Když slunce v jezírku zrcadlí se
a všechno kolem pak veselí se
hezké počasí předpoví rosnička
i když je dešťů malá sestřička.
Když všechno vykvete u chaloupky
krásné jsou tam louky i zahrádky
v zahradách růže z luk vlčí mák
a včely hodují na květinách.

Motýl ten minul pavučinu
tam přece jak v síti nespočinu
a potom pozdravil u jezírka
tam toho šneka,ale ne,on tam spinká.
Na vážku tykadélkem kývne si
beruška z té vůně v kytce kýchne si
zvonek ten v trávě zacinká
a šneček? Vidíš ten už nespinká.

Slunce pak k večeru schovalo se
jezírko v podvečer zatřpytí se
potom se na vodě jen hvězdy zrcadli
a aspoň na chvíli se tam zabydlí.
Okolo jezírka ty hvězdy blikají?
Ne,okolo jezírka světlušky lítají
povídá rosnička rosničce
pak o nich zakuňká v písničce.

~*~*~*~*~*~*~

Autor Květka Š., 23.09.2018
Přečteno 248x
Tipy 4
Poslední tipující: Anděl, Fany
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásné Květuško! Chyběla jsi mi moc!!!**ST**

24.09.2018 06:28:32 | Anděl

:-) Ty mě, Květko, vždycky svojí milou básničkou přinutíš k úsměvu, i když je mi sebevíc SmuTno :-), děkuju :-)!

23.09.2018 20:25:21 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí