13. říjen

13. říjen

Anotace: O jednom světovém dnu a kráse volnosti


Když kluk jsem byl a rozum bral,
proč svátek matek
se příliš nenosil jsem nechápal,
a byl nejznámější ten žen
mezinárodní den.

Jak šel čas, byl mezinárodní den
toho, čeho, onoho i bez,
pro i proti, téměř každý den –
dětí, mládeže, rodiny i seniorů,
či ptačích zpěvů.

Také bez kalhotek, bez aut den,
rumu, koktejlů, piva,
čokolády, kávy – na to se napijem.
Proti dietám, hluku, rasismu,
vojně, či svobody tisku.

Psů, učitelů, skautů, Romů den,
i nekupování ničeho.
Tolerance, míru, spánku – to je sen.
hlasu, tance, trpaslíků, oceánů,
ba i v kalendáři omylů.

S mezinárodními, ruku v ruce,
jdou dny světové –
dny básní, štěstí, polibku i Slunce.
nemocných i úrazů,
vody i mokřadů...

...mariánky, uprchlíků, leváků i vrabců,
námořníků, pozdravů, rádia,
bez tabáku, cyklistiky, krve dárců.
A také bez podprsenek den,
a tak holky... Kozy ven!

Autor M.A.Rek, 08.10.2018
Přečteno 320x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A copak vy, kluci... taky máte ty své dny?!
Povedené! :-D))) Nechci vidět, s čím se
Vytasíte...

08.10.2018 12:34:10 | ARTeFakty X. Múzy

Taky máme svůj den - 1. června. :O)

Jde přece především o tu volnost. Třeba v kiltu. Už si ho šiju na příští léto.

08.10.2018 16:45:59 | M.A.Rek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí