Atlantida

Atlantida

Anotace: O tom co bylo, nebo bude?

 
 
Den usíná a s ním i má Atlantida,
jen ve snu kosák tíkne a děti šepotají.
Slunce zapadá, a obavu opět a znovu mám,
že svítání nám s novou hvězdou chystá překvapení,
jež spálí vše, co máme rádi, co jsme milovali,
a zbude jen tma pod hladinou nepoznání,
v času hlubinách, pod nánosy zkázy,
a toho, co stvořili jsme, staneme se vrazi.
 
Úsměvy v žáru tají, hudba v křeči zaniká,
úžas v očích, před puknutím, z lásky zpopelnění.
Duše tonou v čase, nekonečnu, i s mou Atlantidou,
až na dno se noří kde nic není, v nic, v zapomnění.
Jen hvězdný prach Bohem víří zas a zas,
a nikdo, kdo vyčte z něj jak zanikla Atlantida v nás,
ta bájná Země, co byla mým domovem - tak jsem ji znal,
a nikde žádný Platon, který by komukoli zprávu dal...
Autor M.A.Rek, 10.10.2018
Přečteno 234x
Tipy 5
Poslední tipující: Fractura cordis aperta, Jasmin de Paris, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...Možná jen starý platan...
A lidé pod ním, na prach.
ST :)

10.10.2018 08:55:17 | ARTeFakty X. Múzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí