Kaviareň

Kaviareň

Anotace: ***

 

Prilákalo ma sem svetlo

keď za oknami bola noc

priestor rozozvučali tóny

z každého kúta sála vôňa

kaviarne

ktorá nikdy nezatvára

 

Po šachovnici dlaždíc

rozdelených na deň a noc

sa neustále pohybujú ľudia

prichádzajú a odchádzajú

nasýtení pocitmi

letmo

i intenzívne sa dotýkajú

alebo len tak čakajú

či si niekto prisadne.

 

Občas zaplatím za to

čo som si neobjednala

káva nie je vždy chutná

ale vo vzácnych chvíľach

keď sa darí

skôr než sa opäť pozriem

do prázdneho pohára

vychutnám si jeho obsah

keď je čas

i obrazy na stenách

prostredie sa rýchlo mení

občas ma skľúči predstava

že budem musieť odísť

uvoľniť miesto inému

na šálke ktorú držím

nezostanú po mne

ani otlačky prstov

vtedy s obavami pozorujem

ako sa do okien neodbytne

tisne nekonečný vesmír.

 

Autor Olex, 10.10.2018
Přečteno 237x
Tipy 5
Poslední tipující: Jort, Marcella, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... krásný jazyk ve tvém podání ...

10.10.2018 19:08:44 | Marcella

Ahoj, ďakujem za komentár:) pekný večer

10.10.2018 19:14:34 | Olex

Páči... a aj tá slovenčina.
Ta je vždycky trochu jiná ;)

10.10.2018 18:30:21 | ARTeFakty X. Múzy

Ahoj, vďaka :)

10.10.2018 18:35:02 | Olex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí