♥~Už končí léto

♥~Už končí léto

Anotace: ♠-♠-♠---♠-♠-♠

~Už končí léto...ono už skončilo~

♠-♠-♠

A už je to
pomalu nám končí léto
brzy ranní mlhy krajinu zahalí
stromy se chlubí jak umí měnit šat
a jak se jim draci z papíru vyhnuly,
letní květy ty budou odkvétat
a barevné chryzantémy
se ukazují jako pravé dámy
rezavé kaštany už mají svůj čas
a koukají kde je měkká tráva
až tam potom svrchu spadnou
ať nebolí je třeba hlava
jsem tu já,podzim,třikrát sláva.


Ještě však léto babí přichází
a podzimní ovoce dozrává
ať ho snad zima nezmrazí
teplým dnům patří pochvala,
stěhovaví ptáci letí někam pryč
a svoje hnízda si zamknou na klíč
a těch barev všude kolem
dým z bramborové natě nad polem
a podzimní déšť a tramvaj ujela
deštník jsem taky neměla
a déšť ten studí a ze silnice cáká
v louži u chodníku si auto kola máchá.

 

Tak to je podzim krásně barevný
a my vzpomínáme na léto
když hřejeme se za kamny
a místo limonády s kostkami ledu
v čaji si mícháme lžíci medu
a zapíjíme splín /nebo aspirin/
zmohla nás podzimní rýma,kašel
ten blbej bacil si nás rád našel
a potom tím svým chraplavým hlasem
pozdravím draka nad lesem
venku je čím dál míň světla
noci se prodlužují až jsem se lekla.

 

Končím.
O podzimu jsem už všechno řekla


_♠_♠_♠_♠_

 

Autor Květka Š., 21.10.2018
Přečteno 214x
Tipy 4
Poslední tipující: Rbb, Fany
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) tak příště zase o zimě, viď :-)?

21.10.2018 21:17:07 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí