Nepřítomnost

Nepřítomnost

Anotace: ...

Ozvěna dětského pláče
mírně otřásla sadem 
čerstvých sakur
a lehký vánek sbíral ze 
země spadané listí

dva lidé, každý zcela jiný
se posmívali sychravému ránu
kde slunce zbarvené do ruda
čekalo, kdo první políbí den

za zvuků harfy a tibetských mís
jim kropil hlavy mírný déšť

a ten pláč ustával
zatímco seděli 
na lavičce z 
dubového dřeva

ani kroky několika 
kolemjdoucích nemohly 
narušit jejich 
souznění v páru

dva lidé, jenž neměli páru
proč si vzájemně 
koukají do očí

...když pouze nepřítomnost 
naplňuje srdce láskou,
která jednou dohoří

Autor Makaveli, 22.10.2018
Přečteno 200x
Tipy 4
Poslední tipující: Frr, šerý, Rbb
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí