Neprebudený

Neprebudený

Anotace: ...

Utiecť z postele
do inej časovej dimenzie

sám

vyliezť cez pootvorené okno
s lastovičím hniezdom
v kútiku úst
a naskočiť do balóna
ktorý unášajú sny
do krajiny ostní
a hrán

do krajiny príšer
lietajúcich v spiacej hlave
aj bez krídel

do krajiny bezodných dier
z ktorých číha neprebudenie
a zapadnutý jazyk

do krajiny strelcov
s králikmi
pod rozstrieľanými klobúkmi
bez stopy po krvi

do krajiny nožov
bez vidličiek a lyžíc
lebo iba tak sa umiera
na vypichnuté oči

do rozprávkovej krajiny
ktorá nikdy nebola v knihách
pretože nepozná šťastné konce
a jednoznačnú symboliku
dobra

do reality
v ktorej sa prebudím vždy
keď príde samota
s nabitou brokovnicou
Autor Nervaque, 22.10.2018
Přečteno 335x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, darksoul, hanele m., básněnka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tahle mi zůstala v hlavě. Chybíš.
Jsi?

11.10.2019 21:51:05 | Philogyny

ješte ano. chvili me život držel pod krkem, opreneho o zeď, ale kopnul jsem ho kolenem do rozkroku, jako sfetovaná štětka násilníka

04.11.2019 00:05:32 | Nervaque

Že prej ticho léčí...ale co se samotou...

22.10.2018 21:31:47 | básněnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí