Vlne(nie)

Vlne(nie)

Anotace: ***

 

Obilie sa vlní

pod horúcou rukou slnka

dá sa zabudnúť

na zasnežené pahorky

na chôdzu po tenkom ľade

lány obilia vypaľujú zrak

opiera sa do nás vietor

viem, vrátim sa sem zas

opierame sa o slnko

je to ako chytať srnky

uchopiť plachosť lesa

bosými nohami 

preorávať krehký mach

vnímať schované bytosti

nachádzať pulz vody

povedať vlne nie

a predsa byť súčasťou vlnenia

nevkročiť do tých istých riek

ale byť súčasťou hydrosféry

nechávať čas vypršať.

 

Autor Olex, 23.10.2018
Přečteno 252x
Tipy 7
Poslední tipující: Dračí, Frr, enigman, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jdu plést vlnu...

01.11.2018 16:23:06 | enigman

Ahoj priateľu, aby si sa celý nezvlnil :))

05.11.2018 23:15:37 | Olex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí