Raksı

Raksı

Anotace: … raksı …

Raksı

 



Opálená sluncem východu, s půvabem antických bohyní

Tančíš dnes raksı pro sultána,

Tvé temné kadeře létají kolem hlavy,

Tvé těl vlní se v svůdném hříšném tanci


… raksı …


Se zlatem na sotva vidných střevících,

Se zlatem v pase, na pažích,

S poslední kapkou vína na jazyku

Svému vladaři tančíš, hříšná ze sultánova harému


… raksı …

 

Sultán si hoví na polštářích

Sleduje výraz temných očí tvých,

Hlubokých, upřených k tvému vladaři,

Sleduje pomalé pohyby vnadného těla…


… raksı …

 

Usměj se na něj zpod šátku

Neboj se, věř mi, on to pozná,

A přetvařuj se a předstírej,

Že jsi již tancem znavená


… raksı …


Až on to uzří, vstane snad a ruku k tvé i vztáhne

A hlesne: nechoď a tanči ještě chvíli

Tak tanči a vlň se v rytmu dál

Když tvůj sultán má to přání


… raksı …


Až hvězdy vystoupí a svíce zhasnou

Sultán tě povzbudí potleskem,

Vlníš se jak kobra, když z košíku vstane

Panovník obdivem zadrží dech


… raksı …


Půlnoc už odbila, ty po spánku toužíš,

Však sultán říká: tanči dál

Tak tedy tančíš a on vstává náhle

Po vlasech hladí tě, opouští sál


… raksı …


… raksı …


… raksı …


...

Autor Abeekr, 30.10.2018
Přečteno 396x
Tipy 5
Poslední tipující: Queen of ocean, Kubíno, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí