Samota

Samota

Anotace: Samota je ta potvora...

 

 

Samota je ta potvora,

co žere za živa rozum.

Přišla jak průvan do dvora,

snědla už hubenou kozu.

 

Samota je nenažraná,

má hlad, je stále při chuti.

Vchází ráda nepozvaná,

své černé stíny ti vnutí.

 

Je chytrá, ale i lstivá,

vloudí se do snů a mysli.

Je plačtivá i bolestivá,

šklebí se úsměvem kyslým.

 

Je lepkavá jako smůla,

drží se zuby, i nehty.

Vešla, ani se nevyzula,

pocuchá duši a nervy.

 

Samota přátele nemá,

jak dravec vyhlíží oběť.

K osudu člověka slepá,

v hlavě tvé bude si hovět.

 

Nesnáší veselí a smích,

proto se na svět usmívej.

Vyžeňte ji z domovů svých, 

táhni samoto, utíkej.

Autor milda0043, 08.11.2018
Přečteno 209x
Tipy 2
Poslední tipující: mirecek, ARTeFakty X. Múzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné!

08.11.2018 19:16:25 | janhauser

Díky moc.

10.11.2018 10:53:09 | milda0043

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí