♥~Počkáme si na Martina

♥~Počkáme si na Martina

Anotace: ***~*~*~***

~~~~~~~~

Na podzim se budu zlobit
vždyť na Martina má nasněžit
bílé však jsou jen svatomartinské husy
které se oškubat a řádně upéct musí
a přesně v 11 na sv.Martina
se i první víno ochutná.
Bílý kůň nic bílého nám nepřiveze
zelené jsou ještě louky,meze
a mrzne jen tak ale spíš ještě ne
jako každý rok i letos si počkáme
na tu první sněhovou vločku
venku dnes vidím jenom bílou kočku.
***
Zima všem ale povídala…
prý každý ať si klidně ještě počká
ten kdo čeká ten se jistě dočká.
***
Pak prý nám zastudí nos a uši
a zabarví tváře do červena
a řekne,vám to lidičky děsně sluší
přísahám,na moji zimní duši.
Ty sněhové vločky si ráda sama dělá
na to je naše paní zima skvělá,
ty bílé koně ty potom pošle do stáje
na starý gramofon jim zahraje
písničku o tom jak sněží
jak ten bílý sníh padá do věží
kostelíka na návsi
a jak se v tom sněhu honí psi.
***
~~~~~~~~~

Autor Květka Š., 10.11.2018
Přečteno 190x
Tipy 4
Poslední tipující: ARTeFakty X. Múzy, IronDodo, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí