♥~Rozsvítím

♥~Rozsvítím

Anotace: ___☺___☻___☺___

~Rozsvítím~
...
Rozsvítím Měsíc
a pošlu hvězdy spát
večer při svíčce
si budu o lásce verše psát
/a třeba někoho milovat/
ale ten Měsíc tak smutný je
že zůstal bez hvězd noci žaluje.
...
Sám přece nejsi teď sova zahouká
a ten svíčky plamínek ti zasvítí do oka
koukni se dolů jak tam svítí lucerny
a uvidíš lásky věrný i nevěrný.
Mně se ta obloha bez hvězd už nelíbí
tak poprosím hvězdy ať se hned probudí
spát můžou ve dne,to je jejich čas
noční obloha ta ať je plná
třpytivých krás.
...
A básně o láskách Múza diktuje
každého políbí,básník hned rýmuje
jednou se unaví,nápady letí pryč
potom svoji pusu Múza zamkne na klíč.
A tak si básníci sami snad poradí
a děkují Měsíci že v noci je pohladí
tak píší o hvězdách a jejich hvězdné noci
a dál?
Už nevím,není to v mé moci.
...
_____

Autor Květka Š., 14.11.2018
Přečteno 220x
Tipy 3
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí