Spálenisko

Spálenisko

Anotace: -

Hlboké ticho chladných stien
preruší polnočných zvonov hlas
čierna tma prázdny tieň
zrnká piesku odmerajú čas.

Zrnko po zrnku pomaly zhynie
čas v sede živý umiera
kvapka so slzou splynie
drahá v diali, hlavu o ruky opiera.

Utekám myšlienkami do sna
žiadny jasný cieľ
netužím zobudiť sa do dňa
skončil posledný diel.

Spája nás už len mesiaca jas
vetrov spev, práve on
rozľahlým poľom nesie čistý hlas
náš polnočný zvon.
Autor IronDodo, 17.11.2018
Přečteno 251x
Tipy 1
Poslední tipující: jitoush
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí