♥~Na kopci stojí

♥~Na kopci stojí

Anotace: ~~~.~~~.~~~.~~~.~~~

Na kopci dnes stojí

~~~.~~~.~~~

cloní si oči a napíná zrak
jen aby uviděl
věžičky kostelů v údolí,
v dědinách
a tam až někde v dáli
modravé pohoří
a ty mraky na obzoru,
tam jede starý vlak
a kouř stoupá vysoko do oblak.
Po cestě mezi poli dnes kráčí
„procesí k panence“
zvony je slyšet
z nedaleké vesnice.

Teď se pod košatou lípu
na tom kopci posadí
do údolí na ves se zahledí,
proč se dřív díval do daleka?
Tajemná dálka
snad láká jen poutníka.
Zas oči si cloní a napíná zrak
jen tak se zahledí do oblak,
uvidí bílé beránky
v nebeském modru se pást
pomalu už končí den
jít domů je čas.
A doma si snít

třeba o koních
a taky o těch dálkách sen.

~~~.~~~.~~~
~~~.~~~

Autor Květka Š., 18.11.2018
Přečteno 234x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí