Poslední plátek růže

Poslední plátek růže

Anotace: Horká noc pod hvězdami...

Sbírka: Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál

Žár bezednou tmou

zahradou se šíří

s vůní omamnou,

růže, které tíží.

 

Sejmi kámen z mé

přidušené hrudi,

v žílách likér jen

místo krve proudí.

 

Tmavomodrý satén

posetý ametysty,

květy těžknou zlatem,

smaragdem zase listy.

Tmavomodrý satén

- opona mezi světy...

 

Další horká noc

pod hvězdnatým nebem,

šeptám o pomoc,

žádám o ni Tebe.

 

Podej mi svou dlaň,

přistup o půl kroku,

k spánku tiskni zbraň

pár světelných roků.

 

Tmavomodrý satén

posetý ametysty,

květy těžknou zlatem,

smaragdem zase listy.

Tmavomodrý satén

- opona mezi světy...

 

Můžem k zbláznění

tančit spolu v ohni,

dokud poslední

plátek růže voní.

Autor Pétík, 20.11.2018
Přečteno 494x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, breberkar, život je pes, kdotoví
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí