Proti Všem

Proti Všem

Anotace: Báseň o spoutanosti národa

Ďábel stěhuje své hordy do všech koutů
pozor až slunce vyleze tak zazní píseň kohoutů
sudlice, řemdich a vidlice
Ráno rozprostělo svá křídla z dáli vidíš pramice

Kněz kazatel náš pán
tak si nechte svůj ramadán
kadidlo Kalich a mirha
v kostelech čte se svatá kniha

Ďábel zaryl dráp do mapy světa
zůstala v ní rýha, ach ta vaše pýcha
až se sjednotíme proti všem
tak Zem vaše zavzdychá,

Nechte si své učení, je to přeci mučení
nechte své mešity, máme své kostely
Velikonoce a Vánoce jsou svátky klidu a radosti
vy nám jen nesete pytel starostí

sotva uplynula nějaká voda, opustila nás nacistická ruka
poté na hradě rozvinula se rudá vlajka, bylo to jak svírací kazajka
pak se nás ujal strýček NATO, projev svobody nám bylo vzato
Nejsme ničí stádo ani ovčí farma proto naše svoboda nebude zdarma
Autor The Crow, 21.11.2018
Přečteno 295x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takhle to dopadne, když autor v jednom slepenci, bojuje "Proti Všem". Začne u krále Zikmunda Lucemburského, potažmo husitství, přimíchá Proroka a zapíchne i strejdu NATO.

21.11.2018 12:11:42 | Lesan

To je tak když někdo nepochopí o čem je ten text

22.01.2019 19:50:55 | The Crow

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí