Epilog

Epilog

Ve tváři shrbený, odsouzen k zániku,
Uvinu kytici zkřehlými prsty,
Bílý květ pohodím na kraji cesty,
Složím svou poklonu při hrobu básníků....

Složím svůj epilog, baladu temnou,
Hořkou a trýznivou jako svítání,
Bolestnou vzpomínku na stíny šeptání,
Kávu svou zčernalou, zatrpkle jemnou...

Tísní tou oděnou v sametu,
Roztírám smutek na paletu,
Štětcem šeď nanáším na city....

Střípky skla řezané v sonetu,
Žal můj a krev má se do květu,
Vpije jak prach sněhem přikrytý...
Autor Bartoncelli, 07.12.2018
Přečteno 291x
Tipy 7
Poslední tipující: Ruda, Now, breberkar
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za podporu :)

10.03.2019 13:07:52 | Bartoncelli

Taky tam máte toho Bergmana.:-)

10.03.2019 10:48:56 | Ruda

Skvěle.

10.03.2019 10:44:35 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí