♥~Ťululum

♥~Ťululum

Anotace: ======(*U*)======

Bubák Ťululum.
————–
Bubák
z rodu bubáků domácích
se jmenuje Ťululum
rád se kouká do ledničky
do naší i k sousedům.
Jednou dostal chuť
na malý dortíček
v ledničce ho zavřeli
/prý omylem/
málem z něj byl ledňáček.
Celou noc tam bubák mrzne
už mu zuby cvakají
a ostatní bubáci mlsouna už hledají.
Z ledničky je slyšet nějaké
cvak,cvak,cvakání
a to i ostatním bubákům hrůzu nahání.

Až k ránu jsme ledničku otevřeli
a tím jsme bubáka Ťululum
před umrznutím zachránili.
V krku ho však boli a kýchá,pčik a pčik a pčik
a chraptí jako starý dědek námořník.
Teď nemůže ani pípnout
ani bubu,strašit
na krk dostal obklad a musí se léčit.

A než ostatní bubáci obletěli pětkrát dům
tak rychle se nám uzdravilo
to naše milé Ťululum.
Teď si ale pozor dává na svůj mlsný jazýček
a trochu se bubák bojí.Cha,cha,cha
on se bojí ledniček.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Autor Květka Š., 11.12.2018
Přečteno 202x
Tipy 1
Poslední tipující: breberkar
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí