~Perníkové mlsání

~Perníkové mlsání

Anotace: *~*~*~*~**~*~*~*~*

Z perníku
*~*

Já chtěla bych mít
chaloupku z perníku
z perníku mít i okenice
dveře a taky staromódní kliku,
kolem mé chaloupky
krásná zahrádka
na stromech porostou
rumové pralinky
a na keřích místo růží
lízátka.


Na zeleném trávníku
z marcipánu
je vyšlapaná cestička
ta zavede vás do altánku
kde nabízím z perníku srdíčka.
Koupit si je může každý
prodávám za pusu a úsměv,
za pusu třeba štípanou.
To bude mít úspěch.
Kolem celé mé zahrádky
z cukrových špalků je plot
a brána z malovaných perníků
má vždycky otevřený vchod.


Ten kdo chce
ať klidně vejde dál
bude moc srdečně vítán,
do malých hrnků z perníku
pro všechny medovinu chystám,
nebo svařené víno červené
s cukrem,hřebíčkem a skořicí
co při čtení této básničky
vám vykouzlí i úsměv
do lící.


============

Autor Květka Š., 19.12.2018
Přečteno 269x
Tipy 7
Poslední tipující: Fany, zdenka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-) Květko, to Ty sama :-)? ST

20.12.2018 06:22:34 | Fany

Fany děkuji,tuto jsem nedělala já....ale kdysi dávno jsem taky jednu udělala,to už ani není pravda...

20.12.2018 13:37:53 | Květka Š.

:-) tak to seš dobrá, já se na tu perníkovou chaloupku chystám každý rok a furt nic :-))!

20.12.2018 14:31:09 | Fany

Taky mám jednu, s Jeníčkem i Mařenkou... :)

19.12.2018 18:28:30 | Philogyny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí