~Pěkné vánoce

~Pěkné vánoce

Anotace: ~~~~~~~~(*o*)~~~~~~~~

~~~~~~~~

Dopisy,co s přáním 
všichni Ježíškovi psali
prý už dávno dostaly razítka
andělé s Ježíškem 
pak dárky balí
je to snad jenom pohádka?
Okna nám ozdobí papírové vločky
vánočka na stole… 
v cukru má stopy naší kočky
v jablíčku pomalu svíčka dohoří
děti už taky v Ježíška nevěří
a venku je místo sněhu
jen mlha a bláto 
a námraza na špičkách stromů
v rádiu koledy týden hrají.
Kdy kapra z vany vylovíš,táto?

Ono ho to v tý vaně nebaví
a má i vážné obavy
doufá že do řeky ho nehodíme
že si na symbolu vánoc pochutnáme
šupinky pro štěstí jen září
táta se nad kaprem soucitně tváří
on na nic nečekal z vany „hop“
popřál krásné vánoce
a naposledy svým očkem mrk.
Jeho kapří dušička
se potom s jinými v nebi setkala
obloha se tak nějak rozžala
a najednou k zemi vločky padají
někomu prý i radost dělají.
A dnes už víme kde se sníh vzal
„prý kapří dušičky“. 

A táta se smál. 

~~~~~~~~

Autor Květka Š., 23.12.2018
Přečteno 233x
Tipy 4
Poslední tipující: enigman, ZILA78
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ta kočka je naše a stopy v cukru byly od ní...tak pěkné vánoce.Květka Š.

23.12.2018 17:46:23 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí