U jezera

U jezera

Anotace: ***

 

sedíš a posloucháš

jak tráva šeptá tvé jméno

nezapomněla jak se jmenuješ

ani ty si nezapomněla přijít

aspoň na chvíli

v pravé poledne

kdy se slunce opírá o hladinu

a ona září jako tvoje oči

jezera se sluncem

dnes se nebe nezatáhne

ani déšť nepřeruší zpěv ptactva

dnes nemusíš přivírat oči

abys snila

možná jen na chvíli

zaposlouchat se do třepotu křídel

nechat se nimi unášet

až na kraj světa.

Autor Olex, 28.12.2018
Přečteno 278x
Tipy 14
Poslední tipující: Jarunka, enigman, Jort, zdenka, Malá mořská víla, Frr, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná báseň.

05.12.2023 23:11:42 | Jarunka

klidně i dál...

04.01.2019 17:41:26 | enigman

Až na kraj snu...:) díky Olex

29.12.2018 09:57:49 | Malá mořská víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí