Ani neviem

Ani neviem

Anotace: ...

Píšem piesne, nespievam ich
Slová kričiace tvoje meno a rýmy opisujúce tvoju tvár - jej pravú podobu nepoznám
Povrchy povrchných a pohľad na nich
Podobať sa nehodlám
Ale nemôžem si pomôcť, keď svetlá blikajú
Vydychujem dym ponad prázdne poháre
Okolnosti tvojej osobnosti a veci, čo sa ťa týkajú
Radšej sa na teba pozriem v tme, aspoň ti neuvidím do tváre
Túto pesničku som počula už asi tisíckrát
Nepríde mi ohraná
A zatiaľ, čo mi znie v ušiach, sa z mesiaca stáva môj najlepší kamarát
Ale len do rána
Potom to začne znova
Hollywoodske úsmevy pekných chlapcov, dievčatá a ich krátke odevy
Pýta sa, odkiaľ je tá sukna, že či je nová
Bez drog už to nie sme my,
preto celý dom vonia ilegálne
Naša definícia zábavy -
a tak všetci, ideálne,
zahoďte svoje zábrany
Lebo rozmýšľať je ťažké
Občas to aj bolí
Robiť opak tiež nie je ľahké
Možno ti poviem veci, čo mi čistá myseľ nedovolí
A keď si konečne ľahnem, uvidím ťa hore na stene
Tak sa otočím na bok
V noci kvôli tebe nespím, cez deň ťa sledujem zasnene
Hoci viem, že na to nemám nárok
Fascinuje ma existencia,
fatalizmus, astrálne cestovanie,
ľudská myseľ, a jej rezistencia,
sila nenávisti, aj milovanie
Bezočivosť, humanita,
more, nočná obloha,
dualitný charakter lásky - krása, a brutalita,
realita, a jej podoba
V konverzácii použijem zložité slová,
nech na nich pôsobím múdro
A on ani nevie, ako sa to dievča volá,
stačí mu pekná tvár, nezaujíma ho vnútro
Úprimne, všetci sme hypokriti
Vravíme ostatným, aby seba milovali tak, ako milujú niekoho iného
Pritom máme komplexy, riešime ich pitím
Je totiž lepšie ísť s prúdom, než byť za divného
Nakoniec mi to všetko bude jedno, vždy ide len o teba
Aj tak mi za to nestojíš, tým si buď istý
A myslím, že viac riadkov netreba
Autor Transient, 03.01.2019
Přečteno 283x
Tipy 3
Poslední tipující: ZILA78, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkný, líbí se mi to. Básně plnýma rukama.

04.01.2019 12:30:36 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí