Setkání Pudinkového klubu

Setkání Pudinkového klubu

Prosincové dopoledne,

bílá peřina, všude klid,

slunce, trochu neposedné

touží paprsky nadělit.

 

V srdci anglické zahrady

viktoriánský zámeček,

vprostřed vánoční nálady

plno oken a věžiček.

 

Jídelna malá plna dam,

každá v pohodlném křesle,

před sebou šálek čaje tam,

žádná necítí se sklesle.

 

Cinkají dráty pletací,

s pauzami na kus dortíku,

momenty, co se nevrací,

hodiny plynou ve mžiku.

 

Hotových kousků přibývá,

punčošky, čapky, svetříky,

fonograf z rohu zaznívá,

Chopinův klavír, valčíky.

 

Na oběd malou chvilenku,

hned se zas klubko zavlní,

proutěné koše z přístěnku

s večerem dámy naplní.

 

Oheň tiše praská v krbu,

září na dárky do koutů

dam z Pudinkového klubu

 Domovu malých sirotů.

Autor Pétík, 05.01.2019
Přečteno 408x
Tipy 12
Poslední tipující: Frr, Jort, Kubíno, Ruda Štola, Kapka, ZILA78, danaska, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná básnička, promyšlená.. :-)

06.01.2019 21:44:34 | Kubíno

Děkuji.

06.01.2019 21:47:39 | Pétík

Při čtení jsem si představovala ty krásné anglické dámy, jak popíjejí čaj, háčkují, pletou a povídají si. Moc hezká představa.

05.01.2019 19:01:03 | danaska

Přesně tak jsem je viděla i já.

06.01.2019 21:46:18 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí