Nanoboti

Nanoboti

Anotace: b

I.

 

jedna dvě tři 

nohy utržené od těla

a ta jedna která žije dává sílů ostatním

pět metrů pod vodou

s ocelovými mraky za zády

čím víc si beru tím je mně míň

bude zkáza pompejí?

bude azyl pro mé zkřehlé prsty?

nanoboti podněcují nenávist

ale prozatím je máme v hrsti

 

 

 

 

II.

 

 

ve světle kde bývá tma a v čase kde je trhlina

tam proudí mrtvé zbytky časů oněch 

ale pod kopty koní se vesmír nerozpíná

amužikonatelnovanehratelovonicotnovost

už ztratila hodně ze svého lesku

lidé jsou tam jak hrom

předcházející svému blesku

 

 

dědo

už pokáceli i tu naši švestku

 

 

 

a on si nechal na ruku zvěčnit svůj čas

 

rally dakar

zítra

dnes

 

 

ze země se už nevolá o pomoc

ze země se ozývá jen jedno ticho za druhým

 

 

 

 

 

 

III 

 

fáze 22

 

 

mikrokosmem nic nenahradíš

ale získáš svůj svět na pětníku

 

 

 

 

Autor CoT, 05.01.2019
Přečteno 275x
Tipy 11
Poslední tipující: odnikud, Frr, Aiury, Avola, Ruda Štola, ZILA78, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jo, tohle jseš ty :)

22.01.2019 23:06:29 | odnikud

"Nano" je pro mě pokrok a tragédie zároveň. To tak u vynálezů někdy bývá. Máš originální téma i z originálním zpracováním. Líbí se mi to.

06.01.2019 01:12:43 | šerý

https://www.youtube.com/watch?v=S3fTw_D3l10

06.01.2019 00:15:50 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí