♥~v Tatrách

♥~v Tatrách

Anotace: *~*~*(*o*)*~*~*

Cencúle…
*~*~*
V Tatrách se prý blýská
když si hora stýská
pak vítr cesty vyfouká
kde co lítá se kouká.
Vidí orla na skále
staví hnízdo pro mladé,
pozdraví i kamzíka
co dolů z kopce utíká,
hopsá jako baletka
až mu jiskří kopýtka.
...
A taky z jedné skály
zurčí pramen malý,
vody chladné jako led
až dolů se pramen sved.
Kolem stojí borovice
deset,dvacet,
mnohem více
v zimě je sníh pokryje
pak ozdobí je „cencúle“.
...
A jak se kopce zelenají
to pastevci rádi mají,
k salaši pak ovce ženou
na tu pastvu,na zelenou.
A večer?
To na salaši,na kopečku
bača počká na poslední,
na ovečku
ještě si je spočítal
1,2,3,4,5….
a při dvacáté
usínal.
...
~P~Š~Š~Š~Š~T~
………….

Autor Květka Š., 06.01.2019
Přečteno 195x
Tipy 4
Poslední tipující: ZILA78, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Počítám ty borovice, napočítám do tisíce?
Ovečky jak bílé tečky v záři od měsíce...
Krásná krajina, ST

06.01.2019 22:27:16 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí