Na co jsme tak pyšní

Na co jsme tak pyšní

Na náměstích,

když přicházejí vánoce

stavíme vánoční stromy,

přízraky naší evoluce

a čekáme na první sníh ...

Tak to jsme my.

 

V časech té staré revoluce

Jež svíráme pevně ve svých srdcích,

až prýští rudá krev ...

Slyšíme vlastní smích

a někdy také hrubý řev.

 

Cítíme teplo, co je v nás

Ačkoliv často bývá mráz.

Čas lásky, soucitu i nostalgie

rozsvěcuje naše okna.

Tam někde v nás to bylo a stále je,

ta, jež je tak věčná.

 

Autor tomáš0912, 08.01.2019
Přečteno 259x
Tipy 2
Poslední tipující: ZILA78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí