Ukolébavka pro Alenku

Ukolébavka pro Alenku

Začíná noc, probuď se, Alenko!
Kocour se usmívá z bouřkových mraků.
Otevři oči, alespoň malinko
a naslouchej hlasu podzimních draků.



Začíná noc! Pospěš si, Alenko!
Králíci u stolu skládají křídla:
"Posaď se do mísy, má zlatá děvenko..."
Mají čaj a spoustu zvláštního jídla.



Začíná noc. Vidíš to Alenko?
Cesty jsou pokryty stopami hadů.
Holčičko nešťastná, plátěná panenko,
koláč tě ochrání od jejich jedu.


Začíná noc, neváhej, Alenko.
Tvůj bílý spánek vede tě pod zem.
Zvědavá holčičko, svéhlavá dívenko,
skutečnost změní se v podivný sen.


Začíná noc! Tak vstávej, Alenko!
Vítr rve měsíci stříbřitou hřívu.
Pospěš k nám do nory! Alenko! Alenko!
Čekáme na tebe v tvé říši divů.
Autor Duhová Rybička, 12.01.2019
Přečteno 409x
Tipy 21
Poslední tipující: V.N.Losinský, jenommarie, Marten, Akrij8, Krahujec, Jan Urban, Kapka, střelkyně1, Frr, Petr27, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krása:-) ^ST^

22.02.2020 21:44:45 | jenommarie

Kocour se usmívá to znám.
Jsi relavantní děvenko.
Ta hadrová panenka už tady byla.
Riaa také, to není nic nověho ale novátorské to je.
Alenko. A.

14.11.2019 05:45:16 | milík

Moc pěkné a krásně barevné.

28.02.2019 20:58:49 | Jan Urban

Pryskyřníčku ranný otevř svoje brány!Pěkné,ještě si to pamatuji!:-))Moje oblíbená pohádka...ST

12.01.2019 19:14:39 | střelkyně1

Líbí se mi ta poslední strofka ... je zvláštně naléhavá ...:) běžela bych:))

12.01.2019 18:05:19 | Ragnell

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí