♥~ Flašinetář

♥~ Flašinetář

Anotace: ===*****===


Flašinetář
~~~
Hrací kolovrátek,
ten flašinet starý,
na něj vždy na rohu ulice
flašinetář hrává
a vzpomínky
jak ze starých románů
u kolemjdoucích
rozehrává.

Z flašinetu
mu zní melodie tklivá
flašinetář
ten nejeden lásky příběh
všem kolem zpívá,
do otlučeného plechového hrnečku,
snad z první světové,
lidé mu samé drobné mince hází
a vždycky o poutích
flašinetáře
opička malá doprovází.
Flašinet dřevěný
snad z roku raz,dva,tři
ten ještě do muzea
vůbec nepatří,
tak chvíli zůstaňte
v klidu stát
ať si písně a tu starou melodii
můžete taky vychutnat.

Klikou si zatočí
a točí,točí,
točí
~~~*~~~

Autor Květka Š., 18.01.2019
Přečteno 200x
Tipy 7
Poslední tipující: Anděl, šerý, Kapka, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Květulinko, to je krása!!!!!!!!!*ST*

19.01.2019 14:05:17 | Anděl

Hezky poeticky přiblížená atmosféra. Líbí.

18.01.2019 22:03:06 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí