Skřivánek

Skřivánek

Smutek tíží moje srdce,
Slzy tečou po tvářích.
Když si stříbro hraje prudce,
Úsměv můj se rozzáří.

Nyní čekám na tu chvíli,
Kdy můj skřivan začne zpívat,
Kdy započne cesta k cíli,
A pomalu se začne stmívat.

Co mi povíš skřivánku?
Najdi mi mou studánku.
Pověz, hláskuj nebo zpívej
Na sekeru rychle dívej.

Studánka si krásné pěje,
A můj milý se teď směje.
Kam se poděl, řekni kam.
Je to láska nebo klam?

Nebaví mé býti osel,
On však řekl, vždyť já musel!
Skřivánku můj, vyleť ven
A mě sebou prosím vem.

Autor epoka, 21.01.2019
Přečteno 268x
Tipy 8
Poslední tipující: Jan Urban, Amiradi
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezká báseň.

08.09.2020 20:18:24 | Hesoun Václav

Je to přenádherné, připomělo mi to Erbena :)

21.01.2019 21:29:39 | TVOŘILKA LENKA ČAJKOVÁ

Děkuji, vážím si toho, že si ti to líbí :)

21.01.2019 21:38:53 | epoka

Já si vážím Tvé vzácné existence, hihi :-)

21.01.2019 22:41:51 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí