Ganga Chhu

Ganga Chhu

Anotace: Řeka Ganga Čchu

Malovaný kámen v ledu dřímá
kterak se modlí
z kamenných očí pláč nevyždímá
lehce otlouklý

z řečiště Ganga Čchu zkroucených vnad
meandrů ladných
svým tělem hadím mě svádí muk had
výmluv pražádných

nemám na rtech, zmítán, vitr mi rve
cár od zátylí
poslední, naštěstí ruce mám dvě
křídla motýlí

pomyslná někde pod kůží zad
Chiu Gompa vstřícně
nabízí závětří, nalézám snad
klid nevěřícně
Autor Petbab, 22.01.2019
Přečteno 213x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí