Matka měst

Matka měst

Anotace: ...

Matko měst, moje Praho,
kolik toho v sobě skrýváš?
Hnus,špínu a také blaho,
když na Žižkov se díváš.

S nádechem pervitinu
kráčím tvými ulicemi.
Já nevím, kde hledat vinu-
proč potýkáš se s nemocemi.

Jsi krásná a ohavná zároveň,
moje Praho, umíráš.
Ne zěmětřas, ne povodeň,
ale lidé zničí tvoji tvář.

Nesnáším tě Praho
a zároveň tě miluji.
Chci ještě vidět tvé blaho,
než úplně tě zfetují.
Autor lukassnajdr, 22.01.2019
Přečteno 240x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí