Chvíle

Chvíle

Kde jsou všichni ti
Kteří slibovali ráj
Nebo jen chycení při doskoku
Kde jsou všechny natažené ruce
Ukazující směr

Zůstala jsem sama
Za sebe
S pohledy v zádech
Co hřejí
Kárají
Ale nesoudí
Jen poskytnou pohled z netušeného úhlu
A nechají pár chvil pro to
Abych mohla ještě pár okamžiků
Držet smutek
Za člověka
Kterým jsem byla

Bláznivou odvahu zbrzdily pády z výšek
Krásu nevinnosti odvál vítr
Zbyly jen vrásky prozrazující skrytý smích
Spoustu cest proti slunci
Touhy postavit vrcholy ještě výš

Touha dobýt Kilimandžáro
Za cenu omrzlin i skřípějících zubů
Touha narovnat perspektivu v Pise
Dotknout se spolu s Adamem Boha
Povečeřet s apoštoly
A spolu s veslaři posnídat šampaňské

Malé sny
Lidmi přeplněná centra měst
A uprostřed všeho chtění
Chtění vstát a být
Tady a teď
Protože víc nikdo nemá
Autor její alter ego, 23.01.2019
Přečteno 248x
Tipy 7
Poslední tipující: Jort, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je jeden z nejlepších textů tady za poslední dobu a proto právě takovéto texty mne tu drží abych nepráskla do bot, ty a ještě pár dobrejch literáků.Děkuji za to

23.01.2019 14:44:42 | xoxoxo

Moc dekuju. Je to zavazek :)

23.01.2019 18:17:59 | její alter ego

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí