Láska na jedno ráno

Láska na jedno ráno

Anotace: Když může být láska na jednu noc....

Každé ráno probouzím se v stínu jabloní,
Každé ráno umíráček-budík odzvoní.
Vzpomínky v hlavě hřejí a přitom zebou stále,
Každý, kdo má pořád všechno, může mít na mále.

Jen maličké políbení u šálku ranní kávy,
Písnička z rádia a televizní zprávy,
Moje dlaň ve tvých vlasech a na řasách slzy,
Ležíš tu příliš pozdě a přitom tak moc brzy.

Rána jsou k nepřežití,
Snad nám to bylo dáno,
Když už nebylo zbytí
Pro lásku na jedno ráno.

Jak to jenom tehdy bylo, to žalostné loučení,
V prachu cesty jsme se sešli, v prach nás cesta promění.
Jako by mi promítali, jak umírá mládě,
Novorozená láska, a já byl v první řadě.

Rána jsou k nepřežití,
Snad nám to bylo dáno,
Když už nebylo zbytí
Pro lásku na jedno ráno.

Stála tam paní smrt a ty, už prosta zášti,
Zmokralé kapesníčky, no a já v bílym plášti….
Autor Niktor, 26.02.2007
Přečteno 287x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí