Svatí

Svatí

Anotace: Noční zamyšlení.

Sama broukáš si sonátu,
za oponou z brokátu,
modrošedou.
Nebem s křídly od ptáků,
mořem starých letáků
neprojedou.

Svou vlečku barvy papíru,
máš střiženou na míru,
z oblaků.
Mým srdcem do tvých žil,
světla proud vyrazil
a zázraků.

Obrazy černých zdí
a rtuťových kaluží,
se brzy ztratí.
Já mám křídla spečená,
tys krásná a svlečená,
ne, nejsme svatí.


Autor Gorwor, 29.01.2019
Přečteno 190x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí