Jezero Soucitu

Jezero Soucitu

Anotace: u Dolma La pass

Je mínus čtyřicet a sníh se třpytí
pod svitem úplňku měsíce v noci
nemám už vůbec nic k snědku, nic k pití
jazykem kapitál hodlám vytlouci

z ojínělých vousů kapku, dvě, vděčně
k Jezeru Soucitu sunu se tělem
odezírám ze rtů svých výjimečně
v zrcadle z ledu, čtu k hladině čelem

bezhlasé záchvěvy agónie z žízně
stůj! dává znamení - je čas se napít!
němá tvář, obličej půlnoční trýzně..
blafuje bídně, jen se neukvapit
Autor Petbab, 21.02.2019
Přečteno 196x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Amonasr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc povedená báseň. A pas má nejlepší.

22.02.2019 01:17:11 | šerý

Děkuji, svítá )

03.03.2019 06:32:22 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí