Co kdyby ?

Co kdyby ?

Anotace: Báseň ke které mne inspirovala dětská hra ve vlaku

Sbírka: Plamínky čechravy

Co kdyby byly domy barevné ?
Co kdyby nikdy slunce nezašlo ?
Co kdyby nikdy léto neskončilo?
Co kdyby k západu cestu nenašlo?

Co kdyby děti nikdy nezestárly ?
Co kdyby po dešti nezmizela duha ?
Co kdyby stromy rostly do nebe ?
Co kdyby byl oheň zlý sluha ?

Co kdyby uměly ryby mluvit ?
Co kdyby měly ovce peří ?
Co kdyby musely žáby zpívat ?
Co kdyby existovaly klíče bez dveří?

Co kdyby nežily krásné dívky ?
Co kdyby se nestřidal noc a den ?
Co kdyby byla stále tma ?
Co kdyby nemohl nikdo jít ven

Co kdyby vedly schody do nebe ?
Co kdyby vše stálo po korunce
Co kdyby nezněla po světě hudba ?
Co kdyby každé ráno nevyšlo slunce?

Co kdyby v létě padal sníh ?
Co kdyby byly písmena bez slov ?
Co kdyby se všichni lidé vzájemně znali ?
Co kdyby žili nebožtíci bez vdov
Autor Petr27, 28.02.2019
Přečteno 480x
Tipy 3
Poslední tipující: Pétík, ZILA78
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné. Ale oheň bych nerada viděla zlým sluhou. Spíš takhle přítelem. První dvě sloky se mi líbí nejvíc.

06.05.2019 16:04:16 | Pétík

díky :)

06.05.2019 16:45:31 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí