Tata Bojs

Tata Bojs

Tata Bojs

hrdinové mého dospívání
dnes večer v Ústí
jedu!
a se mnou čtyři kámoši
jeden se zlomenou nohou

Jó Hanspaulka
Jó Tata Bojs
Jó Pivo za 31

„Vem mi taky jedno prosím
s těma holema se mi blbě chodí.“

„Ta předkapela se bere nějak moc vážně.“

už je střídají
hele Cajs

„Vem mi prosím ještě jedno.“
„Jdu do kotle, sorry.“
„V pohodě, veme mi Vojťák.“

pěšáci
pod pódiem
mezi nima já
obklopen pachem
padesátnic
uvězněn
mezi opilým stářím
jedna z nich je obzvlášť hlučná
a do každé té božské chvíle geniální hudby
žvatlá svoje skřeky

„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“

kurva může už držet hubu

„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“

„A nyní se pchreneseme….

„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“

pána vedle mě
už to taky sere

„Můžete se prosím ztišit?“
„Nechte mě bejt!“
„Proč tady v pětačtyřiceti tak vřeštíte?“
„Je mi padesát, můžu si dělat, co chci!“

zlatý lidi na Emku
v porovnání s touhle nakropenou prasnicí
mě až bude padesát
tak se budu v klidu válet pod Trojským mostem
v každý ruce deset stříkaček
zatímco mě budou přeskakovat skejtáci
pak mi pochčijou hlavu
a odjedou
protože končí polední přestávka

„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“
„Jó Tata Bojs“
„Jó Hanspaulka“

do sladké Fransieee.“

„Opravdu jste to vy?“

holka vedle mě se zardívá
když jí něžně líbá ručku
zpívá
vážně je krásná
havraní vlasy
drobná ústa
lehce zešikměné oči
exoticky éterický vzhled
to všechno bude mít Milan před očima
až jí bude za hodinu
prznit anál v backstagy

mezitím mi do levého ucha
nepřestává znít
však vy víte

pak si podává ruce s fanoušky
jenom mě svítí do obličeje mobil
a ruce jsou zaměstnány
datlováním týhle absurdity

že zatímco pod pódiem
hopsá desetiletá holčička
její padesátiletá mamka
tu vedle mě vrávorá a pokřikuje
s hrdým pocitem
jaký zprostředkovala dceři
nevšední kulturní zážitek

Jó Hanspaulka
Jó Tata Bojs
Jó Pivo za 31
Autor Dadan, 02.03.2019
Přečteno 213x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí