Vyžínám

Vyžínám

Vyžínám


vyžínám
monotónní pohyb křovinořezem
po nebi sviští mraky
stébla trávy ohnutá větrem
a břízy na skalách třepotají listím
scéna jako z chudého kraje
pod stromy vidím ženu s vlajícími šaty

ten obraz visí u babičky
je mi pět a já běhám po zahradě
„Dane, řízky jsou na stole!“

za mnou se něco pohnulo
svíjí se tam malé srnče
z useknutých nozder mu prýští krev
na čerstvě požnutou trávu

pro Maxe Švabinského jsem úplně zapomněl
že mláďata před smrtí neutíkají
Autor Dadan, 13.03.2019
Přečteno 195x
Tipy 3
Poslední tipující: Now, šerý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vážně dobrá obraznost.

26.04.2019 14:46:33 | Now

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí