Revoluční (III.)

Revoluční (III.)

Přátelé, spojme své síly, 

Zachraňme zbytky své víry,

Čistého vína nalijme číš,

Do vzduchu zvedněme Kristův kříž.

 

Ukažme králi sílu svou,

A ať teď on sám se uráčí

Usoudit, zda za vládu svou

Gardu v boj poslat postačí.

 

Nepostačí dozajista,

Ve městě už není místa,

Pro gardu a pro krále,

Pročež má teď na mále.

 

Sbohem dejme monarchii,

Teď vládnout bude lid, 

Za svobodu v trpkém boji

Má právo převrat učinit.

  

Moc velkou máme v rukou svých,

Větší než král kdy může mít, 

Když proti němu ji použijeme, 

Snáze se zítřka dožijeme.

 

Daní už bylo víc než dost, 

Prostý člověk hlodá kost

A král se přecpává k prasknutí.

Dost bylo jeho vládnutí!!
Autor Abeekr, 13.03.2019
Přečteno 235x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí