Jarošero

Jarošero

Vydechne horký vzdech znavený komín
Dým barvy písmenek rozmočených novin
Šmouha popelce sežehnutých květin
Jaro je tu, jak pozimní stín...

Z šedi jen šeď, kupředu hleď
Nový odstín škváru přinese ti jaro
Svěcení Igora znáš už nazpaměť
Zapomněls jen sliby, tak jak každý rok...

Mrazem spálený asfalt deštěm puká
Bláto kaluží obraz kalně mate
Pán bez domova a jeho zmrzlá ruka
Neprocitnou zimní spánek jdouc do země svaté...

Vlažný vzduch a hořký kouř
A dopisy pálené v dýmce
Tesk polykaný jak smogem modř
Se obrací k očím tvým ve výtce...
Autor Bartoncelli, 15.03.2019
Přečteno 206x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí